tailsofpowersdkull.blogg.se

Här kan man följa vår D kulls utveckling

Maja och Chilli

Publicerad 2013-08-07 21:59:00 i Allmänt

Så var ultraljudet gjort och det är konstaterat att Maja är dräkig till en stor kull, vi håller tummarna att de ska överleva allihopa och att allt går bra. Men det gör att nu är det dags för en ny blogg nämligen till vår D-kull.
 
Maja, Svansboden´s In to the void SE42964/2011 är en mycket underbar tjej. Alla som träffar Maja faller pladask för hennes lugna harmoniska temprament och hennes mjuka inställning till de mesta i livet. Hon är en riktigt lojal tik som alltid finns som en skugga i närheten av matte på ett possitivt sätt. Maja är en tik som inte bara går att motstå att älska.
 
Chilli, Corrin´s Pearl Chilli SE42520/2010 är en liten hane som tidigare bidragit till att valparna blivit mindre i storlek därför har vi delvis valt även denna hane även nu. Men sen är han även en mjuk, stabil och otroligt tillgiven kille. Han är en super familjehund som älskar alla i hans familj stora som små. Han är en hane som älskar att stoja och trixa så fort han får chansen, lite hopp å skutt i piruetter så får man säkert någon klapp är hans motto.
 
Både Chilli och Maja har visat sig vara hela fantastiska kring barn och mycket pålitliga trogna vänner till alla "ungar i kenneln" detta är egenskaper som vi starkt tror kommer finnas även i valparna, dessutom är de svart/vita härliga färgerna mycket vackra att titta på :) Och alla hundar behöver inte ställas ut vilket självklart alla vet och förstår
 
 
Båda dessa hundar är inga utställningshundar så kullen kommer inte framhävas till utställning men som familjeindivider är dem mer än 110 % perfekta och detta är orsaken till kombinationen. Vi är välmedvetna om deras fel och brister ifall man letar en utställningshund. Anledningen till att vi lägger in detta de här inlägget är för att vi har fått kritik på att vi skulle ha gjort denna kombination med ståndöron pga okunskap så är definitivt inte fallet. Vi har trots ståndöronen valt att göra kombinationen för att de är såna fantastiska individer som kan bidra med mycket inom rasen och även om man inte vill ställa ut sin hund så kan den endå tävla i alla grenar, bli en perfekt vän till såväl gammal som ung, Vi tar självklart emot kretik men skulle uppskatta ifall denna inte göra utan möjligheter att svara på den. Vi är inte oseriösa och har mycket kunskap men nej denna kull är inte tanken utställning bakom även om författaren till inlägget i gästboken på hemsidan troligen trodde det. Nog om det :) 
 
Vi glädjs åt alla som vill följa bloggen och våra små skönheters väg från foster till busig 8 veckors valp i famnen på sin nya husse eller matte. 
Är du intresserad av en valp så skicka ett mail 
[email protected]
Hemsidan: 
www.kenneltailsofpower.se
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2013-08-08 10:19:06

Hej! Jag såg er annons på blocket och blev genast konfunderad över er förklaring till varför ni har valt att para dessa två hundar. Om anledningen är att de ska bli bra familjehundar och inte utställningshundar så främjar ni ju inte de egenskaper som ju är Shetland Sheepdog. Det finns ingen anledning att para dessa två hundar om deras egenskaper inte är så nära rasstandard som möjligt, då detta endast framstår som ett sätt för er att tjäna pengar och inte ett sätt att främja rasen i fråga.

Svar: Då vi anser oss vara ärliga uppfödare så går vi ut med informationen att hundarna som är föräldrar till kullen troligen inte lär bli några utställningschampions. Det finns många uppfödare som ställer ut med ståndöron och använder sig av blypulver som håller en dag. Ifall man inte skulle avla alls på ståndöron så skulle shetland sheepdogs avelsbas bli katastrofal. Ståndöron är inte bland de värsta felen eller "fulaste" delen man gör i avel i denna ras. Att de handlar om pengar är ett påstående som vi inte ens tänker bemöta, vi tvingar ingen att köpa valp ifrån oss och denna kombination har väldigt mycket att främja rasen och det är därför vi valt att avla på dem. Hoppas du känner dig tillfreds med vårat svar. Men åter igen vi är ärliga uppfödare utan blypulver och andra konstigheter och vi tvingar inte någon att köpa en valp ifrån oss men vi är otrolig glada för alla underbara människor som vi lär känna och våra underbara valpköpare som älskar sina hundar och når egen framgång med dessa.
jenny åhs

Postat av: Viktoria

Publicerad 2013-08-08 17:05:40

Tillåt mig småle, Maria! Vem har lurat i dig att uppfödare avlar fram den ena utställningshunden efter den andra.
Du bidrar faktiskt att tycka att det är ingen ide att vara rak på sak...
Jenny kunde ha satt häftmassa inför fotografering som så många gör.
Tjäna pengar....du kan inte mycket om hunduppfödning du inte.
Innan du formulerar dig ger jag dig tips att läsa på om hunduppfödning, fast jag tycker nog bara att du är en fräck person som av någon anledning vill smutskasta. En normal valpköpare skriver inte så.

Postat av: Camilla

Publicerad 2013-08-16 23:31:22

Hej!! Bra att någon törs ta klivet åt sidan :) Utseende är inte allt!! :) :)

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela